Stem van de toekomst

Nieuwe generatie

Nieuwe generatie

Kinderen hebben een holistische kijk op de wereld en zien onverwachte verbanden. Ze bieden met hun creatieve en praktische ideeën, concrete  oplossingen voor complexe vraagstukken. Hier kunnen wij als volwassenen veel van leren. Het is waardevol en slim om hun manier van kijken een plek te geven in onze organisaties. Door ‘de toekomst’ in de ogen te kijken en de ideeën van kinderen serieus te nemen krijgen beslissingen van nu meer waarde.

De Missing Chapter Foundation (MCF) weet als geen ander hoe je kinderen en jongeren stimuleert om actief mee te denken over vraagstukken. Door met de kinderen te praten en goed te luisteren krijg je verbluffende antwoorden. Ook Dutch Power ging in gesprek met kinderen van de basisschool “de Zeggewijzer”. Het proces en de antwoorden op onze vraag: de manier waarop we energie gebruiken en opwekken blijft in de toekomst niet dezelfde, wat moeten we doen om creatief om te gaan met deze verandering?, zijn gebundeld in een publicatie.

Bekijk de publicatie: Publicatie Dutch Power – MCF.

Met dit project hebben we als Dutch Power, samen met de Zeggewijzer en de Missing Chapter Foundation, een start gemaakt met een reeks dialoogsessies. Alliander, Enexis en Stedin hebben de spits afgebeten en we hopen dat velen dit initiatief zullen volgen.

Voor meer informatie neem contact op met Dutch Power of Missing Chapter Foundation.