In het Dutch Power Platform participeren momenteel meer dan 80 partijen, die samen zoeken naar oplossingen om de kwaliteit, betrouwbaarheid en continuïteit van de Nederlandse elektriciteitsinfrastructuur te waarborgen.

Participanten

Participanten

Participant worden
Klik hier als je participant wilt worden

3M is hét innovatief bedrijf, dat gemiddeld iedere werkdag 12 patenten toegekend krijgt.
Al meer dan een eeuw biedt 3M oplossingen die het leven van miljoenen mensen wereldwijd veiliger, gezonder en comfortabeler maken.

R&D is de kern van het bedrijf. Eén derde van de omzet komt van producten die 5 jaar geleden nog niet bestonden.
3M transformeert nieuwe ideeën in duizenden ingenieuze producten in uiteenlopende markten; industrie, bouw, kantoor, communicatie, gezondheidszorg, veiligheid, transport, elektronica en energie.

Met een omzet van $31 miljard heeft 3M wereldwijd 89.000 mensen in dienst en vestigingen in meer dan 70 landen.
In de Benelux werken 1000 medewerkers bij 3M, verdeeld over 6 vestigingen, waarvan 4 productielocaties en een R&D vestiging in Zwijndrecht (BE).

De divisie “Electronica en Energie” verbindt, isoleert en codeert kabels op het gebied van telecommunicatie, laag-, midden- en hoogspanning tot 150 kV.
In de afgelopen decennia heeft het groeiende energieverbruik en de opkomst van duurzame energievormen nieuwe eisen gesteld aan het energie kabelnetwerk, 3M speelt daarop in met maatwerk en innovatieve producten.

Klik hier voor de website

ABB b.v. is de lokale vertegenwoordiging van het wereldomvattende ABB-concern. Wij zijn marktleider op de gebieden energie- en automatiseringstechnologie en helpen nutsbedrijven, industriële klanten en eindgebruikers hun prestaties te verbeteren terwijl tegelijkertijd de gevolgen voor het milieu afnemen.

Klik hier voor de website

Traditioneel produceert en assembleert Alfen al meer dan 40 jaar transformatorstations. Dit is echter al lang niet meer hun enige focus. Alfen is inmiddels uitgegroeid tot een onafhankelijk kenniscentrum voor middenspannings-netwerkaansluitingen en alle bijbehorende activiteiten en helpt u zelf met de bijbehorende bouwkundige en milieutechnische vraagstukken. Uiteraard blijft ontwerpen en leveren van de bekenden ‘state of the art’ stations een belangrijke activiteit, zoals ook op het Dutch Power symposium te zien zal zijn. 

Klik hier voor de website

Alstom beheert complete vervoerssystemen (treinen, trams, metro’s en e-bus), gepersonaliseerde diensten (onderhoud, modernisering…) alsook infrastructuur-, treinbeveiliging en digitale oplossingen. Gericht op duurzame mobiliteit, heeft Alstom vele innovaties op de markt gebracht, zoals energy efficiency door terug leverend onderstations (Hesop), Train Tracer, de passagierstrein op waterstof, een 100% elektrische bus alsook laad oplossingen. In Nederland is Alstom gevestigd in Ridderkerk (service centre) en Utrecht (signalisatie centre).

Klik hier voor de website

Arcadis is wereldwijd toonaangevend als ontwerp- en adviesbureau voor de natuurlijke en gebouwde omgeving.
Wij werken samen met onze klanten aan buitengewone en duurzame oplossingen en leveren daarvoor ontwerp-, advies- ingenieurs-, project- en managementdiensten.

Klik hier voor de website

Arcus Elektrotechnik GmbH is in 1928 opgericht. Het portfolio bestaat uit kabelverbindingsproducten voor in de laag en middenspanningstechniek. Tevens omvat het portfolio  aardingsgarnituren voor laag, midden en hoogspanning.  Ook produceert Arcus spanningstesters van 6 kV t/m 380 kV.        

Klik hier voor de website

Bij Avanshogeschool studeren ruim 25000 studenten. In Breda is de voltijdopleiding Elektrotechniek-Smart Energy gevestigd. Deze HBO-opleiding is de enige elektrotechnische HBO-opleiding waar het mogelijk is vanaf leerjaar 1 elektrische energietechniek te studeren. De opleiding richt zich op innovaties, zoals elektrisch rijden, decentrale opwekking of Smart Grids.

Voor de Energietransitie worden voor het werkveld competente HBO-ers opgeleid, die naast maatschappelijke betrokkenheid ook genoeg technisch bagage meebrengen. Met Smart Energy is naast de klassieke Energietechniek ook kennis van programmeren en ICT in het curriculum gewaarborgd. De afgestudeerde HBO-ers Elektrotechniek Smart Energy kunnen dan ook prima terecht bij de partners van Dutch Power.

Voor meer informatie over de voltijdopleiding Elektrotechniek Smart Energy.

Klik hier voor de website

BAM Infra Energie en Water is dé partner voor infrastructurele verbindingen op gebied van gas, water, elektriciteit, warmte en waterstof in Nederland. Met landelijke en lokale klanten realiseren wij duurzame, innovatieve oplossingen voor actuele maatschappelijke ontwikkelingen. Ontwikkelingen als Verstedelijking & Mobiliteit, en de Energietransitie. BAM Infra Energie en Water is een middelgroot multidisciplinair bedrijf, met monteurs, fitters, lassers, engineers en ​​​andere projectmedewerkers. Ons werkgebied strekt zich uit over heel Nederland: 5 regio’s, en meer dan 20 (project) kantoren.​​

Klik hier voor de website

Batenburg Energietechniek levert componenten en systemen die worden toegepast in het electriciteits-distributienetwerk: van de energieopwekking tot aan de lokale aansluiting. Onze energie-technische oplossingen leveren wij aan Transmissie-(TSO) en Distributie- (DSO)-netwerkbedrijven en opdrachtgevers in de markten Solar, E-mobility, E-infrastructuur, Openbaar vervoersbedrijven, en Wind.

Onze producten ondergaan zware type testen om te voldoen aan de laatst geldende normeringen. Technische innovaties worden met onze opdrachtgevers ontwikkeld en geïmplementeerd tot een nieuwe standaard. Dit is onze bijdrage om de volgende stap voor opdrachtgevers binnen de energietransitie mogelijk te maken.

Klik hier voor de website

Als onderdeel van de Zwitserse BBC Group, is BBC Cellpack wereldwijd fabrikant en leverancier van hoogwaardige, innovatieve en gebruiksvriendelijke producten voor kabelverbindingssystemen in laag- en middenspanninginstallaties. “We connect your energy” is onze merkbelofte. Elektrische stroom werkt alleen als kabels veilig en professioneel worden doorverbonden én blijvend betrouwbaar functioneren. En dat is waar wij voor staan. De combinatie van onze producten en gerichte opleidingen voor monteurs van vandaag én in de toekomst zorgen voor een veilige en duurzame werking van elektriciteitssystemen. De sleutel tot succes in de energietransitie.

Klik hier voor de website

C&S is leverancier van hoogwaardige oplossingen voor de elektrotechnische markt in Nederland.
Denk hierbij aan het ontwerpen en ontwikkelen van “Custom made” producten voor laag- en middenspanning.
Door onze jarenlange ervaring in de elektrotechniek zijn wij in staat om “out of the box” te denken en werken wij graag met u samen aan een optimale technische oplossing voor uw vraagstukken.

Klik hier voor de website

CGI Group Inc, opgericht in 1976, is de op vier na grootste onafhankelijke zakelijke en technologische dienstverlener ter wereld. Met ongeveer 65.000 professionals in kantoren en wereldwijde service centra in Amerika, Europa, Azië en Oceanië biedt CGI een uitgebreide dienstenportfolio waaronder high-end bedrijfs- en IT-consulting, systeemintegratie, applicatieontwikkeling en –onderhoud, beheer van infrastructuur evenals een breed scala van eigen oplossingen. De op jaarbasis berekende omzet van CGI is ruim C$ 10 miljard met een  orderportefeuille van C$ 20 miljard. CGI is beursgenoteerd op de TSX (GIB.A) en de NYSE (GIB) en is opgenomen in de FTSE4Good Index.

Klik hier voor de website

Croonwolter&dros loopt al meer dan 140 jaar voorop bij nieuwe ontwikkelingen. Ook in deze tijd, waarin de rol van techniek steeds belangrijker wordt, zijn wij een aanjager van nieuwe technologische ontwikkelingen. We hebben de kennis, de ervaring en het vakmanschap om intelligente systemen en integrale, duurzame oplossingen te bedenken, te ontwikkelen, te implementeren, te beheren en te onderhouden.

Vanuit het motto ‘Intelligentie door Technologie’ draagt Croonwolter&dros met intelligente technologische elektrotechnische-, werktuigbouwkundige- en automatiserings- en informatiseringsoplossingen bij aan het duurzaam presteren van haar klanten.

 

Klik hier voor de website

De reputatie van Datawatt op het gebied van op afstand besturen en bewaken van geografische verspreide processen is onbetwist. Technisch hoogwaardig en innovatieve oplossingen worden op maat toegepast bij het beheer, de productie en de distributie van energie, water en voor industriële processen. De naam Datawatt staat voor kwaliteit, betrouwbaarheid en continuïteit.

Klik hier voor de website

Vanuit haar streven leven, bezit en het milieu te beschermen stelt DNV organisaties in staat de veiligheid en duurzaamheid van hun activiteiten te bevorderen. DNV biedt classificering en technische borging, naast software en onafhankelijk, deskundig advies voor de maritieme, de olie- en gas en de energiesector. Daarnaast biedt het bedrijf certificeringsservices voor klanten in uiteenlopende sectoren. DNV, opgericht in 1864, is actief in meer dan 100 landen over de hele wereld en telt 17.000 medewerkers, die klanten helpen richting een veiligere, slimmere en groenere wereld.

In de energiesector
De test- en adviesdiensten van DNV (voormalig KEMA) voor de energieketen zijn befaamd. De expertise omvat onshore en offshore opwekking, transmissie en distributie van stroom uit wind, zonne-energie en conventionele energiebronnen, intelligente netwerken en kennis van energiemarkten en regelgeving. De 3000 energiedeskundigen van DNV ondersteunen klanten over de hele wereld bij het leveren van een veilige, betrouwbare, efficiënte en duurzame energievoorziening.

Klik hier voor de website

Eaton is wereldwijd leider op het gebied van systemen en componenten voor de beheersing, beveiliging en distributie van elektrische energie en levert tevens een breed pakket producten en diensten voor industriële toepassingen. Eaton ontwikkelt, produceert en verkoopt producten voor het schakelen, verdelen en beveiligen van elektrische energie op laag- en middenspanningsniveau.

Klik hier voor de website

ELEQ ontwikkelt en produceert slimme elektrotechnische toepassingen voor het beschermen, meten en verbinden van elektrische energie en werkt wereldwijd voor gerenommeerde energiebedrijven, systeembouwers en installateurs. Tegelijkertijd kijken we, samen met onze opdrachtgevers, naar de wereld van morgen en de innovaties die daarvoor nodig zijn.

ELEQ is een voortdurend meedenkende producent en partner voor opdrachtgevers en relaties die professioneel werk maken van energie en openbare verlichting en willen vertrouwen op constante precisie en een hoge graad van dienstbetoon.

ELEQ levert al haar producten en toepassingen conform de hoogstaande Nederlandse en Duitse kwaliteit en bedient vanuit vestigingen in Nederland (Steenwijk) en Duitsland (Kerpen) steeds meer markten in Europa en daarbuiten.

Klik hier voor de website

Enexis is verantwoordelijk voor de ontwikkeling, aanleg, beheer, onderhoud en management van energiedistributie-netwerken. Enexis is de onafhankelijke netbeheerder in de provincies Groningen, Friesland, Drenthe, Flevoland (Noordoost Polder), Overijssel, Noord-Brabant en Limburg. Het hoofdkantoor is gevestigd in Den Bosch. Vestigingskantoren zijn in alle regio’s.

 

Kernstatements:

 • Excellente netbeheerder met een storingsniveau ruim onder het landelijke gemiddelde
 • Veilig en betrouwbaar netwerk
 • Enexis staat voor de kernwaarden: samen, slagvaardig, verantwoordelijk en toekomstgericht.
 • Toekomstgericht met o.a Slimme meters, Mobile Smart Grid (zoals elektrisch vervoer).  

 

Klik hier voor de website

Laborelec werd in 1962 opgericht om elektriciteitsmaatschappijen te ondersteunen met uiteenlopende gespecialiseerde diensten. Vandaag is het een coöperatieve vennootschap met ENGIE en onafhankelijke netbeheerders als aandeelhouders.

Laborelec is een toonaagevend expertise en onderzoekscentrum in technologie met betrekking tot elektrische energie. Met 250 hooggespecialiseerde ingenieurs en technici is het bedrijf actief in de volledige waardeketen van de elektriciteit. Het ondersteunt een grote groep klanten op het vlak van productie, transmissie, distributie, opslag en eindgebruik van elektriciteit, met bijzondere aandacht voor de energietransitie.

Met een sterke focus op een hoge meerwaarde voor onze klanten, combineren wij deskundige kennis en operationele ervaring met analyse en geavanceerde meetcapaciteiten om operationele onderzoeks- en ontwikkelingsprojecten, gespecialiseerde expertises en end-to-end, innovatieve oplossingen op maat te bieden. Wij verzekeren hierbij steeds de onafhankelijkheid van en objectiviteit van onze oplossingen en aanbevelingen.

Laborelec is wereldwijd actief in meer dan 60 landen en heeft kantoren in België, Nederland, Duitsland, Chili en Abu Dhabi.

Klik hier voor de website

EPLAN levert software- en serviceoplossingen op het gebied van elektrotechniek, automatisering en mechatronica. Het bedrijf ontwikkelt toonaangevende engineeringssoftware voor machine- en paneelbouwers. Efficiënt engineering is onze focus: EPLAN is de ideale partner om uitdagende engineeringsprocessen te stroomlijnen.

Werken met EPLAN betekent naadloze communicatie tussen alle disciplines binnen de engineering. Samen willen we stappen zetten in het stimuleren van het gebruik van integraties en verder automatiseren van de engineering.

Klik hier voor de website

Eurovolt Consultancy houdt zich bezig met het vinden van optimale oplossingen voor uw hoog- en middenspanningsprojecten. Wij passen standaard (deel)oplossingen toe en zoeken continu naar creatieve en betere oplossingen.
Onze producten en diensten richten zich op het bouwen en in stand houden van uw elektriciteitsvoorzieningssystemen. Wij verzorgen theoretische studies en richten ons ook op de praktische invulling ervan (projectleiding, engineering).

Eurovolt Consultancy werkt met uitstekende vakmensen met jarenlange ervaring in netstudies, netontwerp, engineering voor stationsbouw (primaire en secundaire installaties) en netaanleg binnen het gehele vakgebied van het elektriciteitstransport.
Door samenwerking dragen bij aan het bieden van totaaloplossingen.

Eurovolt Consultancy geeft technisch beleidsadvies over standaardisatie voor ontwerpen van stationsbouw en secundaire systemen en geeft netstrategisch advies en verricht netstudies

Eurovolt Consultancy richt zich op pre-engineering, basic-engineering en aansturing van detail-engineering. Daarnaast zetten we globale functionele ontwerpen om in concrete specificaties en bestekken.

Klik hier voor de website

Filoform heeft meer dan 50 jaar ervaring en expertise opgebouwd als leverancier en producent van een breed programma aan producten om uw investering in ondergrondse kabel netwerken te beschermen. ‘Connect Seal Protect’ is daarom onze slogan.

Wij leveren een compacte range van kabelgarnituren, doorvoerdichtingen en speciaal harsen voor de Europese utiliteit en communicatie industrie.
Filoform is ISO 9001 & 14001 gecertificeerd en heeft het CO₂-Prestatieladder certificaat op niveau 5 behaald.

Klik hier voor de website

Complexe ICT Energy-Challenges oplossen met onze ‘first-time-right’ ontwikkelmethode. Wij hechten aan langetermijnrelaties met onze klanten waardoor wij als hun ICT partner samen willen optrekken. Onze aanpak kenmerkt zich door een ‘zachte’ approach in het voorportaal en wordt gecombineerd met een haast ‘militaire’ uitvoering in de softwarerealisatie. 100% Successful. Guaranteed.   

Klik hier voor de website

A Unified and Powerful Force

Het aanpakken van de klimaatcrisis is een dringende mondiale prioriteit en wij nemen onze verantwoordelijkheid hierin serieus. Voortbouwend op meer dan 130 jaar ervaring met het aanpakken van de uitdagingen van de wereld, bevindt GE Vernova zich in een unieke positie om de energietransitie te helpen leiden door de wereld te blijven elektrificeren en tegelijkertijd te werken aan het koolstofarm maken ervan. GE Vernova helpt klanten de economie te stimuleren en elektriciteit te leveren die essentieel is voor de gezondheid, veiligheid en een betere levenskwaliteit. GE Vernova heeft in Nederland zijn hoofdkantoor in Rijswijk ZH, en heeft wereldwijd meer dan 80.000 werknemers in meer dan 140 landen.

Samen hebben we de energie om de wereld te veranderen!

Klik hier voor de website

GMC Instruments is een één van de bekendste leveranciers binnen de energiemarkt als het gaat om hoogspanningsregelaars en power quality instrumenten. Wegens de toenemende terugvoeding van energie door wind- en PV-installaties worden nu ook laagspanningsregelaars (400/230V niveau) steeds belangrijker. Deze regelaars, leverbaar tot vanaf 22 kVA tot wel 1000 kVA, regelen op laagspanningsniveau de netspanning automatisch naar boven of naar beneden, zodat men op dynamische wijze aan de netkwaliteitsnorm kan blijven voldoen. Wegens toenemende verstoringen in het net, zijn ook power quality in draagbare of vast opgestelde vorm steeds belangrijker, beide productgroepen kunnen ook door GMC Instruments geleverd worden.

Klik hier voor de website

Grid to great specialiseert zich in de digitalisering van onderstations om energienetwerken flexibeler, robuuster en efficiënter te maken. Wij combineren onze ervaring met centrale stationsautomatiseringssystemen met een agile aanpak en werken daarbij samen met partners binnen innovatieve ecosystemen. Onze gezamenlijke visie concentreert zich op het ‘software-defined substation’, wat inhoudt: de digitalisering van gegevens direct bij de bron, de centralisatie van apparatuur en de virtualisatie van functionaliteit.

Klik hier voor de website

Hapam B.V. is opgericht in 1925. Het bedrijf is gevestigd in het midden van Nederland, 40 km ten oosten van Amsterdam.  Als onafhankelijk producent van hoogspanningsscheiders en aardingsschakelaars voor buiten en binnen gelegen verdeelstations, heeft Hapam B.V. meer dan 120.000 scheiders geleverd, in meer dan 100 landen over de gehele wereld. Een groot aantal van deze scheiders is al meer dan 50 jaar in bedrijf.

 

Hapam streeft naar een continu beleid, om het scheiderontwerp te blijven verbeteren en werkt vanuit een modern en goed uitgerust bedrijfspand. Het bedrijf produceert scheiders en aardingsschakelaars met efficiënte, computergestuurde processen om zo aan de huidige marktvraag te voldoen. Naast de vestiging in Nederland heeft Hapam ook fabrieken in Polen en Vietnam.

 

Kortom, Hapam B.V. is een hoog aangeschreven fabrikant van scheiders en aardingsschakelaars, met uitstekende prestaties en wereldwijde reputatie. De continue verbetering van materialen en technologieën hebben geleid tot scheiders en aardingsschakelaars van hoge kwaliteit, die gemakkelijk te installeren zijn en weinig onderhoud vereisen.

Klik hier voor de website

Het ConsultancyHuis is een onafhankelijke ICT-dienstverlener met een sterke eigen cultuur. Deze cultuur is gebouwd op een aantal kernwaarden: eerlijkheid, openheid, gelijkheid en redelijkheid. Daarnaast focussen we op lange termijn succes en geloven wij in lange termijn relaties met klanten en medewerkers. Wij hebben passie voor innovatie, techniek en duurzaamheid maar zetten mensen altijd voorop. Onze filosofie is dat succes vooral voortkomt uit het werkgeluk van onze medewerkers.
Wij zijn er trots op dat vrijwel al onze klanten behoren tot de top-100 bedrijven/organisaties in Nederland

Klik hier voor de website

Heynen werkt voor vernieuwers. We bieden oplossingen voor het selecteren van kabels, het lokaliseren van (kabel)fouten, meetwagens en andere high voltage test uitdagingen. Dit doen we in nauwe samenwerking met u en een portfolio van KMT apparatuur zoals TDR’s, Kabelselectiesets, Intelligente Zekeringen, High Voltage- VLF- en DC testapparatuur. Ook zijn we verantwoordelijk voor de levering van power conversie en (DC) backup systemen voor verschillende industriële en militaire toepassingen.

Klik hier voor de website

We are advancing the world’s energy system to be more sustainable, flexible and secure. As the pioneering technology leader, we collaborate with customers and partners to enable a sustainable energy future – for today’s generations and those to come.

Klik hier voor de website

HyTEPS biedt bedrijven onze kennis, verschillende diensten en producten voor het meten, beheren en verbeteren van de Power Quality en het energieverbruik. Door middel van onze kennis, diensten en technologisch innovatieve producten helpen wij ondernemers bij het optimaliseren van de energie-efficiëntie, de continuïteit en de veiligheid van hun elektrische installatie. Hierdoor zijn er al veel problemen opgelost of voorkomen en zijn er veel kosten bespaard. Een verbeterde energie-efficiëntie levert een belangrijke bijdrage aan maatschappelijk verantwoord ondernemen en een meer duurzame bedrijfsvoering.

Klik hier voor de website

IA Groep is een onafhankelijk ingenieursbureau dat als gerenommeerd ontwerpspecialist het volledige terrein van energie opwekking en distributie bestrijkt. Doelstelling van IA Groep is het leveren van hoogwaardige ingenieursdiensten aan haar opdrachtgevers in de energie- en industriesector om deze in staat te stellen hun doelen te verwezenlijken. Activiteiten van IA Groep zijn: studies en onderzoek, basic- en detailengineering, 3D-modellering en tekenwerk, bestekschrijven, begroten, aanvraag van (omgeving-)vergunningen, vaktechnisch toezicht en directievoering op de bouwplaats.

Klik hier voor de website

Sinds de oprichting in 1945 is IEO uitgegroeid tot een toonaangevende producent van oliegevulde distributietransformatoren en powertransformatoren tot 36kv en 20mVA.

Kwaliteit, efficiëntie en veiligheid zijn de drijvende factoren achter ons bedrijf. Naast het leveren van standaard producten, biedt IEO flexibele maatwerkoplossingen voor midden-, en hoogspanning.

Als familiebedrijf geloven we in innovatie en stabiliteit. We proberen het iedere dag een beetje beter te doen. Bij alles wat we doen, staan mensen centraal. Zo zorgen we er samen voor dat de klant tevreden is. Altijd bereid tot samenwerken en met het vizier gericht op de toekomst.

Klik hier voor de website

Infiniot biedt software engineering en data intelligence diensten in de vorm van detachering & projecten op het gebied van digitalisering van energienetten en andere kritische infrastructuur.

Infiniot is opgericht in 2015 en gevestigd op de meest innovatieve plek van Europa, de High Tech Campus Eindhoven. Infiniot combineert specifieke energiedomeinkennis met IoT consultancy, software engineering en data science skills.

Klik hier voor de website

Info Support is specialist in maatwerksoftware, data solutions, beheer en trainingen. Info Support heeft een hoofdkantoor in Veenendaal. Verspreid over vestigingen in Nederland en België heeft het bedrijf meer dan 400 medewerkers in dienst. De werkwijze van Info Support kenmerkt zich door een aantal kernwaarden: soliditeit, integriteit, vakmanschap en passie.

Klik hier voor de website

Al 50 jaar is JAZO Zevenaar bv dé specialist in toegang, afscherming en ventilatie van techniekruimten. JAZO is een dynamisch en innovatief bedrijf waar de klant centraal staat. Voor haar inzet op sociale innovatie ontving JAZO in 2010 de eretitel slimste bedrijf van Nederland. In 2011 heeft JAZO het certificaat behaald op de MVO Prestatieladder niveau 3, een objectief bewijsmiddel dat JAZO een solide MVO managementsysteem heeft.

Behalve producent en leverancier is JAZO vooral ook dienstverlener. In het bouwproces functioneert JAZO als spil tussen de architect, de aannemer en het energiebedrijf. Bij JZAO vind u alles onder één dak. Voor engineering, maakbaarheidanalyses, productie, coating, assemblage en montage kunnen wij u van dienst zijn.

Klik hier voor de website

CESI is a world-leading technical consulting and engineering company in the field of technology and innovation for the electric power sector. Through its Division KEMA Labs, CESI is the world leader for the independent Testing, Inspection and Certification activities in the electricity industry. With a legacy of more than 60 years of experience, CESI operates in 70 countries around the world and supports its global clients in meeting the energy transition challenges. CESI also provides civil and environmental engineering services.
CESI key clients include utilities, TSOs, DSOs, financial investors, electromechanical manufacturers, governments and regulatory authorities. CESI is headquartered in Milan and with facilities in Arnhem, Berlin, Prague, Mannheim, Dubai, Rio de Janeiro, Santiago de Chile, Knoxville (USA) and Chalfont (USA).

Klik hier voor de website

KMS Energy Group is een internationale managementorganisatie, met grote expertise op het vlak van engineering en consultancy in de energiesector. Onze focusgebieden liggen op het vlak van transmissie en distributie- (hoogspanning) systemen evenals de ontwikkeling van warmte (stoom) distributiesystemen. Daarnaast hebben wij grote expertise in huis als het gaat om ontwikkeling/verbetering van zowel biomassa als traditionele gestookte processen in energie- centrales.

Klik hier voor de website

Kabel Meet Techniek-Services-B.V. (KMT Services) is al jaren hèt adres voor alle denkbare producten en diensten op het gebied van Kabel Meet Techniek. Van kabelselectie en fase uitkleuren tot complete meetwagens voor fout lokalisatie, testen (VLF & DAC) en diagnose (o.a. Tan δ & PD) van LS, MS en HS kabels; daarnaast een programma t.b.v. graafschade voorkomen, kabelzoekers en veiligheidsmiddelen als spanningstesters, aardingsstokken en veiligheidskleding. De dienstverlening bestaat verder uit service, reparatie, kalibratie en metingen in het veld, zowel onshore als offshore.

Klik hier voor de website

Stichting Ksandr ontwikkelt kennis en instrumenten om asset prestaties te optimaliseren bij energie- en grootindustriële bedrijven. Ksandr is een nieuwe organisatie dat staat voor Knowlegde Sharing and Research.

Activiteiten:

 • Bepalen van de conditie van infrastructuurcomponenten.
 • Ondersteunen van onderhouds- en herinvesteringsbeslissingen.
 • Uitvoeren van praktische en vraaggerichte testen en onderzoeken.
 • Aanbieden van tools en diagnostieken voor datageneratie en –analyse.
 • Aanbieden van opleidingen en trainingen rondom actuele onderzoeksthema’s.
 • Faciliteren van een internationaal platform voor uitwisseling van kennis- en ervaring ter ondersteuning van de instandhouding van infrastructuur.

 

Klik hier voor de website

Liander is de nieuwe naam van Continuon Netbeheer. Liander is onderdeel van Alliander, het netwerkbedrijf van n.v. Nuon. Liander is een regionale netbeheerder die elektriciteit en gas transporteert naar consumenten en zakelijke gebruikers in de provincies Gelderland en Noord-Holland en in grote delen van Flevoland, Friesland en Zuid-Holland. Bij ruim 2,8 miljoen huishoudens, bedrijven en instellingen bezorgt Liander elektriciteit. Gas bezorgt Liander op 2,1 miljoen adressen.

Voor de marktpartijen in de energiesector voert Liander marktfaciliterende taken uit. De netten van Liander kennen een leveringszekerheid van meer dan 99,99% voor zowel elektriciteit als voor gas.

 

 

Klik hier voor de website

Lovink Enertech is het enige Nederlandse bedrijf gespecialiseerd in de ontwikkeling, productie en levering van betrouwbare, innovatieve en gepatenteerde kabelgarnituren voor laag- en middenspanningskabels. Al 85 jaar streeft Lovink Enertech met haar productie, adviezen, opleidingen en projectmatige ondersteuningen naar een ongestoorde elektriciteitsvoorziening voor de eindgebruiker, tegen zo laag mogelijke kosten. Bij dit alles staat een klantgerichte benadering centraal. 

Klik hier voor de website

Sinds haar oprichting in 1953 is Mekufa uitgegroeid tot een toonaangevend producent van isolatoren en onderdelen van epoxyhars voor de hoogspanningsindustrie. Producten worden af voorraad of op maat gemaakt geleverd aan klanten over de hele wereld, waaronder een groot aantal bekende multinationals. Met eigen productie- en testfaciliteiten, logistiek centrum, opslag, 40 medewerkers en jarenlange kennis en ervaring weet Mekufa betrouwbaarheid en continuïteit te leveren. De unieke kracht van de producten zit hem daarbij in de eenvoud van de ontwerpen.

Klik hier voor de website

MODELEC weet te verbinden
Wij geloven in samenwerken. Samen werken om elkaars expertise gebied te verbinden.

Wie zijn we
Wij zijn dé industriële netwerk- en cybersecurityspecialist, die betrouwbaar, kwalitatief en veilig weten te verbinden.
Als specialist binnen de Nederlandse energiemarkt, dragen wij al jaren bij aan de groeiende markt.

Onze diensten en producten zijn terug te vinden in tal van kritische energiesystemen.
Samen met onze A-merken Moxa, Westermo, TXOne en Robustel leveren wij industriële datacommunicatie- en computersystemen. En ons uitgangspunt betrouwbaarheid en cybersecure.

Hoe we werken
Bij Modelec begrijpen we dat continuïteit binnen de OT van het allergrootste belang is. Wij helpen je daar op de best mogelijke manier bij. Wij starten door te luisteren naar de verwachtingen.
Het stellen van vragen, die ons helpen met het begrijpen van de doelstellingen voor nu en in de toekomst. Deze informatie helpt ons bij het vertalen van de klantvraag, naar een OT-netwerkoplossing die doet wat ervan verwacht mag worden. Dat is onze belofte.

Klik hier voor de website

Movares Energy maakt deel uit van advies- en ingenieursbureau Movares. Bij Movares houden ruim 1400 professionals zich bezig met oplossingen voor maatschappelijke vraagstukken als mobiliteit, waterbeheer en energievoorziening. Met diverse opdrachtgevers in de energiemarkt werken wij samen aan één gemeenschappelijk doel: het inrichten en optimaliseren van een betrouwbare, efficiënte en duurzame energie-infrastructuur.

Klik hier voor de website

Afspraken voor een betere wereld
Afspraken waar verschillende partijen het gezamenlijk over eens zijn, ofwel breed gedragen afspraken, maken internationale handel, innovatie, veiligheid, efficiëntie én duurzaamheid mogelijk.

Bij NEN, Stichting Koninklijk Nederlands Normalisatie Instituut, verbinden we partijen en belanghebbenden en zorgen we ervoor dat zij komen tot afspraken die worden vastgelegd in normen en richtlijnen. Dit doen ze in nationale en/of internationale normcommissies. Daarnaast ondersteunen we ook de toepassing en het gebruik van normen in de praktijk door middel van trainingen en bijvoorbeeld praktijkgidsen.

We beheren ruim 34.000 normen. Dit zijn de in Nederland aanvaarde internationale (ISO, IEC), Europese (EN) en nationale normen (NEN). Deze zijn allemaal verkrijgbaar bij NEN, al dan niet als losse norm of in abonnementsvorm via NEN Connect.

NEN faciliteert ook de ontwikkeling en het beheer van certificatieschema’s. NEN certificeert zelf niet, maar fungeert als onafhankelijk platform om certificatieschema’s op te zetten en te beheren.

Klik hier voor de website

PEP2040 is een organisatie die een platform wil bieden aan belangstellenden die in het brede werkveld van de energie werkzaam zijn. Het platform biedt de gelegenheid, om te leren van anderen, kennis te delen en te praten en te discussiëren met vakgenoten om daarmee de energie inrichting van de toekomst, vorm te geven en de weg erheen, de energietransitie, te vereenvoudigen.

Klik hier voor de website

Phase to Phase BV ontwikkelt software voor het rekenen aan netten voor transport en distributie van elektriciteit. Onze meest gebruikte producten zijn Vision en Gaia. Deze producten worden door elektriciteitsbedrijven en de industrie gebruikt voor het ontwerpen en analyseren van elektriciteitsnetten.

Klik hier voor de website

ProRail is verantwoordelijk voor het spoornet van Nederland: aanleg, onderhoud, beheer en veiligheid. Ruim 4000 medewerkers zorgen ervoor dat elke dag, 24/7, 1.200.000 reizigers en 100.000 ton goederen op hun plaats van bestemming komen, met ruim 6.000 treinen over 6.380 kilometer spoor. Het spoorwegnet is met recht het kloppend hart van mobiel Nederland.

Klik hier voor de website

Prysmian Cables and Systems B.V. maakt deel uit van Prysmian Cavi e. Sistemi Energia S.r.l. in Milaan (34 landen, 54 fabrieken). In haar vestiging in Delft ontwerpt en produceert Prysmian een veelheid aan kabels en garnituren van 1kV tot en met 400kV en levert zij diensten (montage, diagnostieken) met betrekking tot deze producten. De kracht van Prysmian is haar kennis van kabels en kabelsystemen. Haar missie is het ondersteunen van haar klanten met een compleet producten- en dienstenpakket dat maximale beschikbaarheid van elke installatie of elk netwerk garandeert.

Klik hier voor de website

Qirion is de nieuwe naam van Liandon. Qirion is onderdeel van Alliander, het netwerkbedrijf van n.v. Liander.

Qirion levert totaaloplossingen voor energie infrastructuren. Onze basis ligt in de hoogspanning en complexe middenspanning. Wij zijn partner voor netbeheerders en eigenaren van complexe industriële installaties. Onze klanten bieden wij maatwerk: advies, ontwerp, nieuwbouw, projectmanagement, maar ook totale ontzorging met beheer, onderhoud tot aan het verhelpen van storingen.

Qirion is tevens het kennisbedrijf voor Alliander. Bij ons is een schat aan technologische kennis gebundeld op het gebied van energieopwek, -transport, -distributie en -opslag en complexe industriële installaties. Dat maakt ons een vakkundig en vernieuwende partner. De circa 700 medewerkers van Qirion weten hoogwaardige kennis in de dagelijkse praktijk te brengen. Dit innovatievermogen zorgt dat we haalbare en werkzame oplossingen aanbieden die uniek zijn in de markt.

Klik hier voor de website

RENDO Netwerken is onderdeel van NV RENDO Holding en beheert de gas- en elektriciteitsnetwerken in Zuid-Drenthe en Noord-Overijssel. RENDO Netwerken zorgt hierbij voor een veilig, betrouwbaar en doelmatig transport van energie. De aandeelhouders van NV RENDO zijn gemeenten uit de regio. RENDO Netwerken heeft al haar processen rondom asset – en contractmanagement, ontwerp, aanleg, instandhouding en meting ISO 9001 gecertificeerd.

RENDO Netwerken kenmerkt zich als een van de meest effectieve en efficiënte energiebedrijven in Nederland. Met goed opgeleide en gemotiveerde medewerkers werken we hard aan de wensen die de klanten en de omgeving aan ons stellen. Naast RENDO Netwerken is ook RENDO Energielevering een onderdeel van NV RENDO Holding. RENDO Energielevering is de meest snelst groeiende energieleverancier in Nederland en is in 2005 uitgeroepen tot het beste energieleveringsbedrijf.

Klik hier voor de website

Innovative strength has been woven into the Rittal DNA since its foundation. In 1961, Rudolf Loh Elektrogerätebau was founded in Rittershausen by the entrepreneur Rudolf Loh, with one simple guiding principle: “Enclosures off the shelf, immediately.” In its founding year it launched the world’s first standard enclosure on the market. In 1969, the company was renamed Rittal, in honor of its roots in Rittershausen in Dietzhölztal. Within just a few years, Rittal enclosures had become established as a global standard, and have remained so to this day.

The perfect tools for your very own energy revolution

Rittal supports the energy industry with a tailored portfolio for applications such as wind turbines and photovoltaic systems that can withstand all environmental conditions thanks to robust enclosures and a coordinated climate control concept.

Klik hier voor de website

RITTER is een specialist op het gebied van stationsautomatisering, netbeveiliging en schakelinstallaties (MS/LS) voor de energievoorziening. Op het gebied van stationsautomatisering en netbeveiliging zijn wij een merkonafhankelijke system integrator. RITTER is reeds 10 jaar actief Nederland. Producten van systemen van RITTER worden toegepast in bedrijfskritische omgevingen. Onze klantenkring bestaat uit diverse energiedistributiebedrijven, systemintegrators en grootverbruikers in de petrochemische industrie.

Klik hier voor de website

Satel BV is a manufacturer and supplier of Systems for both Mission Critical and Licensefree Wireless Datacommunication systems and Perimeter Alarmsystems.

We specialised in the ITS, GNSS, SCADA, Smartgrids and Maritime markets. With iQ Radio we have built an intelligent telemetry platform, including UHF, LoRa, 4G NTRIP routers & datalogger solutions.

Klik hier voor de website

Met vestigingen in Enschede, Deventer en Apeldoorn en 23.000 studenten is Saxion een van de grootste hogescholen van Nederland. Saxion biedt een zeer uitgebreid assortiment opleidingen en een groot aantal bijzondere afstudeerrichtingen of specialisaties, nationaal of internationaal. Saxion biedt een breed scala aan opleidingen met diverse varianten aan.

Het onderwijs kan als hoogwaardig, innovatief en ondernemend gekarakteriseerd worden. Studenten studeren individueel in een ‘persoonlijke leerweg’. Samenwerkingsverbanden met bedrijven, instellingen en overheden resulteren in onderwijs, dat nauw aansluit op de beroepspraktijk. Daarnaast wordt er momenteel een breed programma voor toegepast onderzoek ontwikkeld.

Klik hier voor de website

Scalys is the leader in cyber-secure communication solutions.
Our hardware hardened solutions secure and protect facilities from energy companies around the globe against cyber threats.
Scalys hardware-hardened Edge gateways and uni-directional Datadiodes are easy to deploy and cannot be compromised.
It Separates Operational Technology (OT) from Information Technology (IT) while still being able to continue your business operation and acting on real-time data.

Choose Scalys Cyber Security Solutions for a Smart & Trusted world.

Klik hier voor de website

Schneider Electric leidt de digitale transformatie van energiemanagement en automatisering in huizen, gebouwen, datacenters, infrastructuur en industrieën. Met aanwezigheid in meer dan honderd landen, is Schneider de onbetwiste leider in energiemanagement (medium voltage, low voltage en secure power) en automatiseringssystemen. We leveren geïntegreerde efficiënte oplossingen waarbij we energie, automatisering en software combineren. 

In ons wereldwijde ecosysteem, werken we samen met het grootste partner-, integrator- en ontwikkelaarsnetwerk op ons open platform om real-time controle en operationele efficiëntie te realiseren. 

We geloven dat onze mensen en partners Schneider tot een succesvolle organisatie maken. Met onze inzet op het gebied van innovatie, diversiteit en duurzaamheid, zorgen wij dat ‘Life is On’; voor iedereen, overal en op ieder moment.

Klik hier voor de website

Het Sustainable Electrical Energy Centre of Expertise (SEECE) is het samenwerkingsverband vanuit de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen (HAN) met energie-gerelateerde bedrijven en instellingen. SEECE werkt aan energie-innovaties en voldoende HBO arbeidscapaciteit voor en met de partnerbedrijven en de (top)sector energie onder het motto: betrouwbare en betaalbare energievoorziening voor een duurzame wereld. In onze onderzoeksprogrammering werken we samen binnen het nationaal lectorenplatform energievoorziening in evenwicht (LEVE).

Klik hier voor de website

Klik hier voor de website

Sinds 1913 produceert Smit te Nijmegen uit eigen ontwerp en ontwikkeling oliegevulde vermogenstransformatoren tot 525kV en 1000MVA. Wereldwijd worden de transformatoren door eigen personeel bedrijfsvaardig opgesteld. Vanaf Nijmegen, gebruikmakend van alle fabrieksfaciliteiten en specialismen, verleent Smit Transformator & Regelschakelaar Service alle denkbare diensten ten behoeve van alle typen en fabrikaten oliegevulde transformatoren. In Nederland vertegenwoordigt Smit de service van MR regelschakelaars.

Klik hier voor de website

Sprecher Automation Nederland B.V. is verantwoordelijk voor de verkoop, ontwerp, realisatie en nazorg van onze producten en diensten in Nederland en België. Onze activiteiten zullen vooral gericht zijn op de producten en diensten in de sector elektrische installaties en energie automatisering:
– als systeem integrator op basis van vakkennis, productkennis en kennis van lokale eisen/omstandigheden. Wij richten ons op de HS/MS/LS stations in de elektriciteitsnetten. Hierbij gaan wij uit van een maximale waarde creatie in Nederland. Wij werken aan een zo compleet mogelijk leveringspakket voor de Nederlandse markt en willen bewust samenwerken met collega bedrijven in Nederland
– als producent van apparatuur willen wij ons steentje bijdragen aan de ontwikkeling en totstandkoming van producten (en diensten) die zo goed mogelijk passen bij de Nederlandse marktbehoeften. Wij hebben hierbij toegang tot de afdeling Producten & Innovatie van ons moederbedrijf in Oostenrijk

Klik hier voor de website

Klik hier voor de website

Stedin is in januari 1999 opgericht om te kunnen voldoen aan de eisen die de Elektriciteits- en Gaswet stellen. Als netbeheerders zorgt Stedin voor de aanleg, de uitbreiding, het onderhoud en het beheer van de energienetten, inclusief de bijbehorende administratie en de verantwoordelijkheid voor veiligheid en de betrouwbaarheid. Bij Stedin werken ongeveer 170 mensen en zij hebben een Raas van Commissarissen.

Klik hier voor de website

Strukton Systems is specialist op het gebied van elektrische energieopwekking, -transport en -distributie. De focus ligt op energiecentrales, onderstations, (offshore) windmolenparken en andere vormen van (duurzame) energie. Strukton Systems voert als onafhankelijke systeemintegrator projecten uit voor de distributie van hoog- en middenspanning. Door het gebruik van de nieuwste technologieën is Strukton Systems in staat om vrijwel elk elektrisch systeem te ontwerpen. Onze technische experts, engineers, in bedrijf stellers en montageteams voeren alle aspecten van elektrotechnische werkzaamheden uit. Onze klanten zijn energiedistributiebedrijven, energieproducenten, semioverheidsbedrijven en grootverbruikers in de utiliteit en industrie.

Klik hier voor de website

Sweco is een groot, van oorsprong Zweeds, ingenieurs- en architectenbureau welke in 2015 Grontmij overnam. Sweco is gericht op de ontwikkeling van toekomstige infrastructuur in met name stedelijke gebieden.

In Nederland is er een afdeling die betrokken is bij initiatie, engineering en oplevering van hoogspanningsprojecten. Het betreft een brede expertise in bouwkundig constructief, primair, secundair, tertiair en telecom in de netten van 10 t/m 380 kV. Ook zijn ze betrokken bij haalbaarheidsstudies, verkabelingsprojecten en systeemontwerp.

Klik hier voor de website

DE WERELD LEIDEN IN DUURZAAM STAAL
Wereldleiders in duurzaam staal. Innoveren voor morgen, maar vandaag een positieve impact maken.

GROEN STAAL IN EEN SCHONE OMGEVING
Tata Steel werkt al jaren aan het verduurzamen van het productieproces en het terugdringen van de CO2-uitstoot. Het is onze ambitie om in 2050 klimaatneutraal staal te maken op basis van waterstof.

STAAL OP BASIS VAN WATERSTOF
In 2030 ziet onze site er totaal anders uit. Minder schoorstenen en andere installaties. Deze technologie is minder belastend voor de omgeving en vervangt, samen met een E[1]oven, het hoogovenproces.

Klik hier voor de website

Wij versnellen de energietransitie. Dit doen we met professionals die bijdragen aan slimme, technische oplossingen. Met een team dat in de startblokken staat bij een tekort aan kennis en capaciteit. Onze combinatie van advies, capaciteit en opleiden maakt Technical Valley tot een unieke organisatie.

Klik hier voor de website

Technolution Spark combineert decennialange ervaring in systeemontwikkeling, technologie-integratie en elektronica met grondige natuurkundige kennis. Samen met u gaan wij de uitdagingen aan om de energievoorziening werkend te houden en optimaal en flexibel te benutten. Onze expertise is het verbeteren en vernieuwen van bestaande infrastructuur door er met nieuwe technologieën maatwerk aan toe te voegen. Wij gaan ook met u graag het gesprek aan over innovatieve oplossingen voor uw energievoorzieningen.

Klik hier voor de website

Als Transmission System Operator en beheerder van het landelijk hoogspanningsnet is TenneT verantwoordelijk voor de ‘snelwegen’ van het Nederlandse elektriciteitsnet, dat alle regionale netten en het Europese net met elkaar verbindt. Naast het beheer van deze 9000 kilometer aan hoogspanningsverbindingen bewaakt TenneT de betrouwbaarheid en continuïteit van de Nederlandse elektriciteitsvoorziening. Verder wordt gewerkt aan tal van investeringen in binnen en buitenland, waaronder nieuwe verbindingen naar Duitsland en het Verenigd Koninkrijk. 

Klik hier voor de website

Through the synergy between advanced software, technological knowledge, and human resources (Software, Projects, and Consultancy), The People Group bridges the gap between the dream and realization of societal themes such as energy transition, digitization, and the redesign of living environments. The People Group offers total project relief through its specialized knowledge and experience, making it practically possible.

Klik hier voor de website

Sinds de oprichting in 1930 heeft de Twentsche Kabelfabriek (TKF) zich ontwikkeld van een puur op Nederland georiënteerd kabelproducent tot een technologisch toonaangevende leverancier met klanten overal ter wereld. TKF biedt diverse kabeloplossingen voor verschillende applicaties in slecht één kwaliteit – TKF Kwaliteit! 

Klik hier voor de website

TNO: Innovation for Life
Als onafhankelijke onderzoeksorganisatie zijn we het vliegwiel voor innovatie. We leveren daarmee een belangrijke bijdrage aan maatschappelijke vraagstukken. Samen met bedrijven, van startup, tot multinational, werken we aan toekomstbepalende innovaties. Zo versterken we op een duurzame manier de concurrentiekracht van bedrijven en het welzijn van de samenleving. TNO stelt voor komend decennium ambitieuze doelen op het gebied van veiligheid, gezondheid, digitalisering en duurzaamheid.

Klik hier voor de website

De fascinatie voor science, design en engineering is wat ruim 16.500 bachelor & masterstudenten en 4.700 medewerkers van de TU Delft drijft. De Technische Universiteit Delft is niet alleen de oudste, maar ook de grootste technische universiteit van Nederland: een universiteit die continu op zoek is naar (inter)nationaal talent om het onderzoek en onderwijs van deze unieke instelling op topniveau te houden.

Klik hier voor de website

Tekst volgt.

Klik hier voor de website

UNIVERSITEIT TWENTE is een jonge, ondernemende researchuniversiteit. Onze wetenschappers, docenten en studenten zijn pioniers in het verbinden van technologie met sociale wetenschappen. High Tech Human Touch noemen we dat. Met onze actieve, nieuwsgierige blik op de wereld signaleren we grote maatschappelijke uitdagingen.

Ons excellente onderzoek en onderwijs brengt verandering, vooruitgang en vernieuwing voor actuele uitdagingen wereldwijd op het gebied van ‘manufacturing systems’, ‘digital society’, ‘resilient world’, ‘healthcare technologies’ en ‘smart materials’. Kenmerkend is onze unieke cross-disciplinaire aanpak en excellentie in onderzoekdomeinen als biomedische en nanotechnologie, IT, robotica en geo-informatiewetenschappen.

Universiteit Twente telt ruim 10.000 studenten, meer dan 40.000 alumni, 2.600 medewerkers en leverde een bijdrage aan al meer dan 1.000 succesvolle start-ups en spin-offs.

Klik hier voor de website

Al circa 80 jaar is Van Egmond Groep dé betrouwbare partner als het gaat om leveren en adviseren van elektrotechnische producten en diensten.

 • Elektrogroothandel – sterke adviezen, scherpe prijzen en efficiënte logistiek.
 • Industriële automatisering – eigen engineering en assemblage.
 • Kenniscentrum – R&D, workshops, producttrainingen en gerichte opleidingen.

In onze samenwerking draait het om er voor elkaar zijn, verbinden en vernieuwen.

Klik hier voor de website

De Van Gelder Groep is gespecialiseerd in het realiseren van infrastructurele werken, zowel boven- als ondergronds. Ons werkterrein is zeer divers en strekt zich uit van grond-, weg- en waterbouwwerken, kabel-, leiding- en montagewerkzaamheden tot en met werkzaamheden op, langs en boven het spoor.

Van Gelder KLM is een professionele partner op het gebied van engineering, aanleg en beheer va transport- en distributienetwerken en biedt een compleet pakket van elektriciteit, gas, warmte, koude, water, telecom en data. Voor het vrije domein bieden wij complete hoog- en middenspanningsoplossingen. Onze specialisten kunnen dit van ontwerp tot en met uitvoering met daaraan gekoppeld het beheer en onderhoud realiseren.

Klik hier voor de website

Volker Energy Solutions (Volker-ES) is dé expert in complexe midden- en hoogspanning.

De energiewereld wordt complexer en transformeert razendsnel. Deze energietransitie vraagt om een nieuwe dienstverlening. De integrale benadering van Volker-ES biedt een compleet dienstenpakket aan waarbij wij samen bouwen aan de toekomstbestendige energievoorzieningen. Wij bedenken, bouwen en beheren energie-infrastructuren. Van advies en engineering tot ontwerp, aanleg, onderhoud en optimalisatie.

Volker-ES is een toonaangevende speler op het gebied van infrastructuren en energiemanagement. Wij helpen klanten als netbeheerders, energieopwekkers en zakelijke klanten met uitdagingen die de energietransitie met zich meebrengt.

Klik hier voor de website

VSL is het metrologische instituut van Nederland en is met haar hightech laboratoria, wereldwijd toonaangevend op het gebied van goed en betrouwbaar meten, herleidbaar naar (inter)nationale meetstandaarden. Middels consultancy- en adviesopdrachten op het snijvlak van wetenschap en diverse industrieën (o.a. elektriciteit en energie), levert zij een bijdrage aan de betrouwbaarheid, kwaliteit en innovatie van producten en processen in bedrijfsleven en samenleving.

Klik hier voor de website

Wilgenhaege Investments investeert en innoveert in volgende generatietechnologie.
We zien in opslagsystemen voor energie een belangrijke rol weggelegd in het bouwen van een duurzame samenleving.
Onze innovaties zijn gericht op het bouwen van energieopslagsystemen vanaf 3 MWh die oa. geschikt zijn voor toepassingen bij windmolenparken en zonnepanelen weiden.

Klik hier voor de website

Withthegrid levert een low code asset monitoring platform voor de kritieke energie infrastructuur. Door het aansluiten van IoT sensoren en IT en GIS systemen wordt real-time inzicht verkregen in de status van het net. Dit levert een oplossing voor schaars technisch personeel en de noodzaak om middelen efficiënter en duurzamer in te zetten. 

Klik hier voor de website

WSP is een wereldwijd opererend advies- en ingenieursbureau met het hoofdkantoor in Montreal, Canada. WSP biedt technische expertise en strategisch advies aan klanten in de sectoren Milieu, Vastgoed & Gebouwen, Transport & Infrastructuur, Water, Industrie, Grondstoffen en Energie. In Nederland zijn 400 medewerkers werkzaam op 10 locaties verspreid over het land. Zij bieden een integraal dienstenpakket op gebied van Bouw, Infra, Energie, Water en Milieu.

Klik hier voor de website