Beveiligen in gelijkstroomnetten

Beveiligen in gelijkstroomnetten

Beveiligen in gelijkstroomnetten

Datum: 26 november 2015
Tijd: 13.00 – 16.00 uur
Locatie: Watt Connects, Utrechtseweg 310, Arnhem

Direct inschrijven

Gelijkstroom is terug van weggeweest in de energiedistributie. Gedreven door de massale vraag om efficiënte integratie van PV-panelen, elektrische voertuigen en stationaire accu’s, maar ook van offshore hoogspanningsnetten, klinkt voortdurend de vraag “waar wachten we nog op met DC netten?”. Het meest gehoorde antwoord is, dat we niet weten hoe we betrouwbaar en tegen redelijke kosten moeten beveiligen. Op 26 november komen experts amet antwoorden.

Minos Kontos en Laurens Mackay.
Beide bezig met een promotie aan de TU Delft. Minos Kontos gaat in op de wetenschappelijk state of the art bij beveiliging van hoogspannings-DC netten. Laurens Mackay belicht de beveiliging bij laagspannings-DC netten.

KEMA Laboratories, tegenwoordig onderdeel van DNV GL, doet al vele jaren onderzoek op het gebied van hoogspanningsschakelaars en ontwikkelt test methoden voor HVDC schakelaars in het kader van een nieuw Europees project op het gebied van offshore HVDC netten. Naam van de spreker volgt.

Mersen is een van de leidende fabrikanten van smeltpatronen voor DC. Een specialist van Mersen Electrical Power, Lyon Frankrijk legt de fysica van een DC zekering uit en laat zien binnen welke grenzen deze componenten tegenwoordig toepasbaar zijn.

Teunis Brand van Alliander vertelt over de plannen voor een DC distributienet in de omgeving van Lelystad Airport. Hier komen met name de gebruikerseisen aan de orde en de poging om tot interface specificaties te komen die werkbaar zijn voor de netbeheerder en voor de klant.

Na afloop is er tijd voor netwerken, een hapje en een drankje en krijgt u als deelnemer de gelegenheid voor een speeddate met een of meer sprekers.

Tijd:
Wij nodigen u uit van 12.00 – 13.00 voor de inlooplunch. Om 13.00 uur start het programma.

Kosten:

Voor EMVT leden en Dutch Power participanten is deelname gratis.