Dutch Power Digital Hour:

DIGITAL HOUR: Creëer de wereld, waar jij zelf in wilt wonen

DIGITAL HOUR: Creëer de wereld, waar jij zelf in wilt wonen

De mens is geen plaag
In ‘De mens is geen plaag’ betoogt Cees Buisman dat er best plaats is voor 10 miljard mensen op aarde, zoals de voorspelling voor het jaar 2100 luidt, als de westerse wereld maar stopt met het focussen op eigen gezondheid en welvaart, en in plaats daarvan serieus aan de slag gaat met het verkrijgen van meer bewustzijn.

Afrekenen met clichés
Cees Buisman presenteert vandaag enkele problemen waarvoor de wereld zich gesteld ziet, voornamelijk het gebrek aan zoet water. Hij rekent af met clichés en komt hij met onverwachte, positieve oplossingen. Overbevolking is niet het probleem, het effect van ons handelen op de rest van de wereld heeft veel meer invloed. We moeten dus veranderen. Buisman gaat dieper in op de vraag hoe dat dan moet.

‘Terug naar de natuur’ is niet de oplossing
Voor innovaties stelt hij dat iedereen alleen aan die innovaties moet werken die leiden tot een wereld waar hij zelf in wil wonen. ‘Terug naar de natuur’ is niet de oplossing, evenmin als het geloof in de wetenschap of het ontwikkelen van technologieën die tegen de natuur ingaan. 

Programma

15.00 – 16.00
Creëer de wereld, waar jij zelf in wilt wonen
Cees Buisman | directeur Wetsus, Europees centrum voor duurzame watertechnologie en hoogleraar biologische kringlooptechnologie aan Universiteit Wageningen

Inschrijven