HOE HAAK JIJ AAN BIJ DE DUURZAME ECONOMIE?

Dutch Power Symposium

Dutch Power Symposium

U kunt zich hier direct aanmelden »
Hoe haak jij aan bij de duurzame economie?
Samen sneller van G naar A, dat is de uitdaging tijdens het 6e Dutch Power Symposium op 28 januari 2016.

Ambities
Genoeg! Onder welke ambitie zet jij je schouders?

  • Groene stroom en slimme netten
  • Duurzaam bouwen, wonen en werken
  • Groen vervoer en E-mobility
  • Verantwoorde materialen
  • Duurzaam produceren en inkopen
  • Circulaire economie
  • Co-creaties en ketensamenwerking

Resultaat: ‘Mission Statement Fair Infra’
Op 28 januari verbinden de grootste Nederlandse Infrabedrijven zich in de “Mission Statement Fair Infra”  en gaan in gesprek met leveranciers en afnemers om de transitie te versnellen. Nederland wil hét voorbeeld zijn van een circulaire economie. Door deze ambitie blijven we sterk, groen, sociaal en concurrerend.  De energiesector doet volop mee. De urgentie wordt gevoeld, het lineaire systeem voldoet niet meer en de vraag om duurzame alternatieven wordt steeds groter. Het is nu tijd voor actie!

Hoe we dat bereiken
Dat doen we met spraakmakende koplopers van de netwerkbedrijven (Peter Vermaat, Voorzitter Raad van Bestuur/CEO Enexis  – Peter Trienekes,  CEO Stedin – Ingrid Thijssen, lid van de Raad van Bestuur / COO Alliander)  die hun visie geven op de kansen en uitdagingen van de energiesector. We belichten de urgentie, de trends en geven de nieuwste inzichten, laten zien wat echt duurzaam betekent voor de industrie en welke businessmodellen nodig zijn om daar te komen. Karl Raats, een ware inspirator als het om duurzaamheid gaat, zorgt ervoor dat iedereen de noodzaak van duurzame ontwikkeling op het netvlies heeft staan én hoe we kunnen versnellen.

Eye-openers, innovatie met impact
Wie zich via de website opgeeft krijgt het podium. Korte pitches van een paar  minuten over interessante en concrete projecten volgen elkaar op energieke wijze snel op. Zij laten zien hoe de versnelling vorm krijgt. Vragen als aanpak, leermomenten, resultaat, ambitie en wat heb je nodig, staan centraal.

Bouwstenen
Het praktisch denkvermogen gaat in de versnelling. We kijken naar het hoe en wat. Geen probleemanalyses maar waardecreatie, co-creatie, crossovers, samenwerking in de keten, circulair produceren, inkopen en aanbesteden. Hoe zetten we op onderstaande thema’s de volgedde stap?

Wrap up:
We benoemen de verkregen inzichten en blikken concreet vooruit. We ronden energiek af om zo het laatste duwtje richting een duurzame en circulaire toekomst te geven.

Tijdens de borrel en het gezamenlijke diner is er alle ruimte om te netwerken en informeel na te praten over: Hoe haak jij bij de duurzame maatschappij? of ben je vandaag echt aangehaakt?

Act now!
Ben je bereid actief bij te dragen? Be there! En benut de geboden kansen!
Je kijkt sectoroverschrijdend naar mogelijkheden. Je bent een frisdenker en ondernemend persoon die concreet wil bijdragen aan het creëren van samenwerking die leiden tot innovatieve oplossingen op het gebied van duurzaamheid. Jouw oplossingen moeten gehoord worden en verdienen het podium. Je komt brengen en halen en wilt met concrete acties naar huis gaan. Meld je dan snel aan, want vol=vol.

U kunt zich hier direct aanmelden »