MET ELEKTRISCHE AANDRIJVINGEN KOM JE OVERAL, MET EMVT OP ZEE OP 12 SEPTEMBER 2013

EMVT Matchmakingbijeenkomst

EMVT Matchmakingbijeenkomst

Noteer vast in uw agenda! Op donderdag 12 september op een nader te bepalen locatie, nemen we je mee de zee op.

Nooit eerder was de zee zo’n belangrijke omgeving voor ons vakgebied. Denk aan de toenemende elektrificatie op schepen, aan elektriciteitsopwekking op zee uit wind, golven en stroming, en aan complete elektriciteitsnetten met “stopcontacten” op zee. Wat op het land zo vanzelfsprekend is, vraagt op zee hele andere technieken en vaardigheden. Tijd om ons te laten bijpraten over de technologieën die daarbij centraal staan.

Onderwerpen

Hieronder een voorproefje van de onderwerpen die we zullen bespreken.

De Archimedes Wave Swing is een generator die golfenergie in elektriciteit kan omzetten. Elektrotechniek en zout water, wat brengt dat voor bijzonderheden met zich mee? En wat gebeurt er als de golven te hoog zijn? Henk Polinder – TU Delft weet hier het fijne van.

Elektriciteit op zee is niet zo vanzelfsprekend, en brengt de nodige uitdagingen met zich mee. Hoe sluit je een offshore windpark aan? Hoe bouw je offshore onderstations en gelijkrichterstations?
Han van Asten – Tennet vertelt over de ervaringen die TenneT nu opdoet met offshore stations.

Het gebruik van groene energiebronnen is cruciaal voor duurzame ontwikkelingen. Wind energie wordt steeds meer op zee gewonnen. Golfbewegingen leveren een onuitputtelijke maar nog niet benutte bron van groene energie. Voor het scenario van grootschalige wind- en golfenergie winning is een pan Europees netwerk nodig om deze energie aan verschillende landen te kunnen leveren. In de presentatie zal een kort voerzicht worden gegeven over de ontwikkelingen op off-shore wind energie winning. Ook zal een innovatieve manier van golfenergie winnen besproken worden en zal de noodzaak van een DC off shore net worden besproken. Pavol Bauer – TU Delft vertelt u over de laatste ontwikkelingen.

Aanmelden

Meld je aan en heb een speeddate met de sprekers. Je krijgt dan tien minuten de gelegenheid om kennis te maken en je eigen vragen af te vuren. Wie weet kunnen jullie technisch of zakelijk iets voor elkaar betekenen