Dutch Power is actief en wij houden u hier graag van op de hoogte.

IMPACT event

IMPACT event

Op 26 maart 2024 bij de FEDET in Zoetermeer bespreken Dutch Power, T&D Europe en FEDET de ontwikkelingen op ons elektriciteitssysteem en de IMPACT van CSRD (Corporate Sustainability Reporting Directive) die is voortgekomen uit de European Green Deal. Onze focus ligt op het reduceren van onze CO2 footprint en het gebruik van materialen.

De CSRD-richtlijn biedt onze sector een manier om hun duurzaamheidsprestaties te verbeteren door middel van ESG-rapportage. Dat we dit deels samen moeten oppakken is een feit echter de uitdagingen rondom implementatie zijn niet mis te verstaan. Over onderwerpen als: eenduidigheid, herinzet, dubbeltellingen en de rapportage hierover, integratie graad, belastbaarheid en rekenmethodieken etc. moeten we echt in gesprek.

De sprekers schetsen vanuit verschillende invalshoeken de benadering van dit topic.

  • Paul Borghouts van de FEDET schets de huidige situatie en legt uit wat de impact is van de veranderde Europese richtlijn. En hoe we deze kunnen vertalen naar de Nederlandse situatie & wetgeving.
  • Hans Nooter van Alliander & Groene Netten nadere informatie volgt.
  • Mark Tesselaar, PWC & Henk Kras, Circular Plastics vertellen in vogelvlucht hoe we op zinvolle wijze vooruitgang kunnen boeken met meten en rapporteren in relatie tot circulariteit. En hoe verantwoordelijkheid genomen wordt over de hele keten met minimale vereisten en aannames.

Verschillende OEM’ers gaan in gesprek met elkaar en met de deelnemers over wat zij doen in Europees verband, hoe zij omgaan met de richtlijnen en welke ontbrekende zaken genoemd en opgelost dienen te worden.

  • Dimitar Kolichev, T&D Europe
  • Pim Loef, Schneider Electric
  • ABB

Locatie

FEDET
Federatie elektrotechniek
Zilverstraat 69
2718 RP Zoetermeer

Datum

26 maart 2024
Programma: Het programma bevindt zich in de finale fase en wordt medio maart gecommuniceerd.
Tijden: 13:30 uur – 17.30 uur, met een inlooplunch vanaf 12:30 uur

Inschrijven

Klik hier om je in te schrijven

Attentie

I.v.m. de aanwezigheid van de Europese T&D members zal de voertaal Engels zijn