Dutch Power is actief en wij houden u hier graag van op de hoogte.

“Impact” Future Grids

“Impact” Future Grids

U kunt zich hier direct aanmelden »
Future grids
Uitdagingen, dat is waar het elektriciteitsnetwerk de komende jaren mee te maken krijgt. De steeds verder gaande elektrificering aan de vraagkant en de behoefte aan een flexibeler net aan de aanbodkant vragen om innovatieve oplossingen van de industrie. Op vrijdag 23 november gaan we tijdens Future Grids in op deze innovaties en de impact ervan op vijf niveaus: 

Impact van het klimaatakkoord | FME
De uitkomsten van het klimaatakkoord hebben een grote impact op ons elektriciteitsnetwerk. Er wordt bijvoorbeeld steeds meer duurzaam opgewekte elektriciteit in het net gevoed. Omdat het aanbod niet constant is, vraagt dat om flexibiliteit van het net en innovatieve oplossingen. FME vertelt hoe zij invloed hebben uitgeoefend op het klimaatakkoord en wat de Next Steps zullen zijn.

Impact van Europese besluitvorming | Diederik Peereboom, secretaris-generaal van Europese koepelorganisatie T&D Europe
Wat is de impact van Europese besluitvorming op de toekomst van het elektriciteitsnetwerk? En hoe kan de industrie invloed uitoefenen op deze besluitvorming? Diederik Peereboom vertelt in dit kader over de door T&D Europe ontwikkelde smartness indicators en hun visie op innovatieve technologieën zoals micro grids.

Impact op het net | Koen Broess, Innovation Consultant DNV GL – Energy
Technische oplossingen (die) nodig (zijn) om flexibiliteit te voorzien in het netwerk.

Impact gezien vanuit Den Haag 
We hebben op dit moment in Nederland het groenste kabinet ooit. De regering heeft hoogstaande ambities als het gaat om verduurzaming. We gaan over “het wat en hoe” in gesprek waarbij o.a. wordt gesproken over het klimaatakkoord en de impact ervan op de energiesector.

Impact op innovatie
Het net van de toekomst vraagt om innovatie technieken en toepassingen. Drie van deze technieken worden belicht:

  • Energieopslag
    Het maatschappelijk belang van energieopslag en CO2 besparing bij de Johan Cruijff Arena | Eaton
  • Micro Grids
    De visie van Stedin op microgrids en de toepassing in Hoog Dalem | Stedin 
  • Slim laden
    Flexibele mobiele accu opslag technologie | Alfen en BMW 

‘Impact?!’ 2018
Future grids is de derde editie van het ‘Impact!?’ event van Stichting Dutch Power en Fedet. Je bent van harte welkom om bij deze interessante sessie aanwezig te zijn, om je te laten inspireren en kennis te halen en te delen.

Voor wie
Ben je een professional binnen de NL energie- & infrasector dan ben je op 23 november van 9.30 tot 13.00 uur (met aansluitend een netwerklunch)  van harte welkom bij Nieuwspoort in Den Haag om mee te praten en te denken over de impact van Future Grids op onze energie-infrasector.

Programma
Bekijk het programma »

Kosten
Voor Dutch Power participanten, Fedet en T&D leden is deelname gratis. Participeer je niet in een van deze partijen neem dan contact op met Dutch Power, Jeanet Brouwhuis – 06 29057654.
 

U kunt zich hier direct aanmelden »