7 oktober: Matchmaking bijeenkomst - Elektro Magnetisch VervoersTechniek

Elektro-Magnetische VervoersTechniek – óók EMVT

Elektro-Magnetische VervoersTechniek – óók EMVT

Op dinsdag 7 oktober organiseren we de bijeenkomst: Elektro-Magnetische VervoersTechniek – óók EMVT.

Het kan niemand meer ontgaan dat elektrische vervoermiddelen in opmars zijn. Met de verbetering van de accutechniek en de gestage daling van de kostprijs wordt een volledig elektrische aandrijving in steeds meer toepassingen een aantrekkelijke optie.

Op 7 oktober brengt EMVT de state of the art van technologie en toepassing in de wereld van auto’s en bussen bij elkaar. En waar kan dat beter dan op de Automotive campus in Helmond.

Ruud Bouwman, directeur van VDL Advanced Public Transport Systems, neemt ons mee in zijn wereld en laat zien hoe VDL technologie inzet om een bus te bouwen die klaar is voor de uitdagingen van deze tijd.

De wetenschappelijke invalshoek wordt verzorgd door het vakgebied Elektromechanica van de TU Eindhoven. Zij laten zien hoe speciale eisen in deze markt vertaald kunnen worden in een uitgekiend ontwerp.

e-Traction heeft naam gemaakt met een innovatieve elektrische aandrijfmotor. Peter van der Wal vertelt hoe e-Traction de stap gemaakt heeft van een vernuftig ontwerp naar een werkend product.

Tim de Lange van Innosys laat zien hoe de praktijk van het maken van elektrische voertuigen er uit ziet.

We besluiten de bijeenkomst met een drankje en bieden we de mogelijkheid voor speed dates met de sprekers.

Reserveer dinsdagmiddag 7 oktober in je agenda en meld je aan.

Locatie

Automotive Campus
Steenovenweg 1
5708 HN Helmond