Dutch Power is actief en wij houden u hier graag van op de hoogte.

Smartness Indicator. Hoe slim is jouw NET? (Live)

Smartness Indicator. Hoe slim is jouw NET? (Live)

Intelligente netten en energiesystemen zijn kansrijk en op termijn noodzakelijk. Er is een diepgaande transformatie van ons energiesysteem nodig en daarbij speelt digitalisering een cruciale rol. De toekomst zegt ons dat digitalisering een voorwaarde is voor de integratie van gedecentraliseerde vormen van hernieuwbare energie in het net. Het doel is om te zorgen voor een naadloze interactie tussen zeer uiteenlopende actoren.

Tijdens ons Dutch Power en Fedet sectie T&D evenement op 8 maart delen DSO’s, TSO’s, industrie en T&D Europe vanuit verschillende invalshoeken hun kennis.

  • Paul van Dijk, Sales Director – Grid Software Solutions at GE Digital
  • Benaissa el Hammadi, Directeur Asset Management Stedin
  • Matty Hummelink, General Manager BeNeLux at Eaton Corporation and Chairman at Fedet
  • Jochen Kreusel, Global Head of Market Innovation at Hitachi Energy
  • Diederik Peereboom, Secretary General at T&D Europe
  • Mark van Stiphout, Deputy Head of Unit – Research, Innovation, Digitalisation, Competitiveness at DG Energy – European Commission
  • Moderator: Anne-Jaap Deinum, Directeur Fedet

Centraal staat: Hoe kunnen we ons energiesysteem slimmer maken en congestie voorkomen door de inzet van geavanceerde meetsystemen voor nauwkeurige lokalisatie, monitoring en informatie.

We stellen onszelf de vraag: Hoe slim zijn eigenlijk onze netten in Nederland en in Europa? Wat kunnen we grensoverschrijdend van elkaar leren en wat kan samenwerking bewerkstelligen.

De ontwikkelingen van intelligente netten is volop bezig en veel partijen zijn op verschillende manieren betrokken. Als we kunnen zorgen voor de juiste randvoorwaarden zien we ook in Nederland dat de intelligente netten een kansrijke en waardevolle ontwikkeling tegemoet gaan.

Locatie: 

Zilverstraat 69, 2718 RP Zoetermeer

Datum: 

8 maart 2023 van 13:30 – 16:30 uur (met aansluitend een netwerkborrel)

Programma: 

Bekijk hier het volledige programma

Inschrijven:

Klik hier om je in te schrijven