EVENT:

Live event: Hoe ziet een drukker en duurzamer spoor eruit?

Live event: Hoe ziet een drukker en duurzamer spoor eruit?

Op weg naar een drukker en duurzamer spoor: waar zijn we, waar willen we heen en hoe komen we daar? Dat is waar we het op dinsdagmiddag 19 oktober over hebben tijdens het event ‘Hoe ziet een drukker en duurzamer spoor eruit?’ 

Datum: 

Datum:
dinsdag 19 oktober 2021

Tijd:
13:45 – 19:00 uur.
Programma start om 14:15 uur

Locatie:
Kinepolis Utrecht

Programma: 

Toekomstbeeld openbaar vervoer (OV)
Overheden en de OV-sector werken samen aan het programma Toekomstbeeld OV 2040. De komende jaren verandert er veel op het gebied van mobiliteit. Onder meer door de groei van de bevolking, de enorme woningbouwopgave en een duurzame leefomgeving. Er wordt een toekomstbeeld geschetst waar intrigerende ontwikkelingen als het European Rail Traffic Management System (ERTMS), de introductie van nieuwe energievoorziening systemen, automatisch bestuurde treinen en het beter benutten van bestaande assets deel van uitmaken. Jeroen Klinkers, programmamanager mobiliteitsontwikkeling bij ProRail, neemt je mee in de ontwikkelagenda. In pitches worden technologische ontwikkelingen nader toegelicht.

Routekaart duurzaamheid
Voor verduurzaming van het spoor focust ProRail op vier sporen: duurzame mobiliteit, energie, natuur en materialen. Katja Nelissen, beleidsadviseur duurzaamheid, ambassadeur circulariteit bij ProRail neemt je mee in de routekaart. In pitches belichten we verschillende voorbeelden en projecten die daarop aansluiten, zoals de emissie loze bouwplaats of circulair gebouw.

Impact van normalisatie op innovatie
Met NEN gaan we interactief in gesprek over hoe normalisatie innovaties bij de spoorwegen kan bevorderen en belemmeren. Pak je kans en stel je vragen over het NEN-traject, wetgeving en nieuwe normeringen direct aan Rob Dirven, systeemspecialist voorzitter NEC 9 en Arthur Carlebur, consultant bij NEN.

Klik hier voor het volledige programma

Inschrijven:

Meld je nu aan!