Dutch Power is actief en wij houden u hier graag van op de hoogte.

Denny Harmsen nieuwe voorzitter van CIRED Nederland

Denny Harmsen nieuwe voorzitter van CIRED Nederland

Denny Harmsen nieuwe voorzitter van CIRED Nederland

Denny Harmsen

Per 1 juli 2024 is Denny Harmsen de nieuwe voorzitter van CIRED Nederland. Hij neemt het stokje over van Jan Buesink, die ca. 20 jaar op betrokken wijze het voorzitterschap invulling heeft gegeven.

Man van inhoud en vakmanschap

Denny, “met de E van elektron”, werd in 1972 geboren in Loil, een dorp in Montferland. Hij woont er nog steeds met zijn vriendin en drie dochters. Hij omschrijft zichzelf met de vier D’s van Denny: “Dromen, durven, doen en doorzetten, net zolang tot het voor elkaar is.” Opgeleid als praktisch ingenieur is hij een man van inhoud en vakmanschap met het vermogen theorie en praktijk te verbinden. Als energie system expert bij Alliander weet hij nut en inhoud van techniek te herkennen en mensen, middelen en techniek te verbinden.

Verbinding maken

Fundamentele kennis praktisch toepasbaar maken, dat vindt hij het mooie aan het kennisplatform CIRED. Als voorzitter wil hij inspireren, verbinden en verder brengen want: “Als we gebruikmaken van het netwerk om ons heen en leren van elkaar hoeven we niet alles opnieuw uit te vinden en kunnen we versnellen. Het is allemaal niet zo moeilijk. We moeten verbinding weten te maken tussen fundamentele kennis en de toepassing, anders komt het nooit tot een systeem. Dat vraagt van techneuten dat ze niet op hun eigen stoeptegel blijven opereren, maar verbinding proberen te maken met andere mensen, ook niet-techneuten.”

Kennis delen geeft kracht

Binnen Alliander en daarbuiten is Denny Harmsen actief mensen aan het inspireren en enthousiasmeren om papers te schrijven en die tijdens CIRED te presenteren. “Onderwerpen genoeg, denk aan de energietransitie, waar we in Nederland in voorop lopen, warmtepompen en het in balans houden van de vermogensstromen in het net. Tijdens CIRED kunnen we daar kennis over delen en vergaren. Als we de handen ineen slaan, kunnen we een collectieve kracht ontwikkelen. Want kennis is macht, maar kennis delen geeft kracht. Daar zet ik me als voorzitter van CIRED Nederland graag voor in.”