Dutch Power is actief en wij houden u hier graag van op de hoogte.

Gezonde energietransitie; Geslaagd?!

Gezonde energietransitie; Geslaagd?!

Op donderdag 15 september namen zo’n 90 young en senior energie professionals deel aan de interactieve bijeenkomst over nieuwe businessmodellen en de toekomstige rol van de eigen organisatie. We zijn gevoed met inzichten over de veranderingen, welke scenario’s denkbaar zijn en wat dat vraagt van onze organisaties?

Gezonde energietransitie
Rene Idema van Royal HaskoningDHV, nam ons mee in het denken en werken vanuit de maatschappelijke kant waar sociale veranderingen en transactionele innovaties centraal staan.

Else Veltman van Enexis vertelde over wat de sleutel is naar de energietransitie en belichtte verschillende technische scenario’s.

Henk Fidder van Stedin gaf een kijkje achter de schermen bij de “Wereldprimeur Lombok” en hoe nieuwe technologie de energietransitie kan versnellen.

John Post, programmadirecteur TKi Urban Energy informeerde ons over het belang van (big) data voor de transitie.

Henk Kamphuis van de TU Eindhoven nam ons mee naar de “GROENE energietransitie” waarbij de rol van de virtuele en fysieke infrastructuur werd belicht.

Gezond Businessmodel
Met Patrick Kooij van Joulz stonden we stil bij hoe het “businessmodel innovatie” kan bijdragen om de kansen te benutten die de energietransitie biedt. Tijdens de workshop konden de deelnemers aan de slag met de negen blokken uit het Business Model Canvas. Zelf aan de slag kijk dan naar de mogelijkheden voor de Innovatiescan.

Gezonde trek
Na afloop, tijdens de nazomerse netwerkborrel en BBQ, is er samen gesproken over de kansen en zijn er weer nieuwe verbindingen gelegd.

Bekijk de foto’s van de bijeenkomst voor Gezonde energietransitie >>

Bekijk de presentaties van de bijeenkomst >>