Dutch Power is actief en wij houden u hier graag van op de hoogte.

Het boek STROOM is nu verkrijgbaar

Het boek STROOM is nu verkrijgbaar

Dat stroom belangrijk is voor onze samenleving, weten ze bij TenneT als geen ander. Voor de consument is de wereld achter het stopcontact vaak een onbekend terrein. Het boek STROOM gaat over wat er allemaal nodig is om 230 Volt en 50 Herz uit het stopcontact te krijgen. Het boek is geschreven door Lou van der Sluis en wetenschapsredacteur Jos Wassink.

STROOM is bedoeld voor een breed publiek, maar dat betekent zeker niet dat specialisten het links moeten laten liggen. Want naast de werking en ontwikkeling van het Nederlandse elektriciteitsnet beschrijft het een boek de historische ontwikkeling van de elektriciteits­voorziening. Het elektromagnetisme wordt in vier schitterende info-graphics van Eric Verdult in beeld gebracht en de 32 bladzijden strip van Stephan Timmers, waarin professor Feldmann de hoofdrol vervult, geven op een speelse manier de wereld achter het stopcontact weer.

Het boek STROOM is mede tot stand gekomen dankzij een bijdragen van TenneT en Stedin. Ben Voorhorst: “Het geeft op heel toegankelijke wijze inzicht in de wereld van de elektriciteits­voorziening en de uitdagingen waar deze voor staat. Daarmee draagt het boek bij aan de promotie van ons vakgebied. Hoewel we blij zijn met de trend van de snelle groei van het aantal technische studenten, blijft het uitdragen van ons vak van belang om mensen ook voor de toekomst te boeien en te binden. Daarnaast biedt het boek mensen, die wij ontmoeten in de omgeving van veel van onze projecten, gelegenheid om ons vak te leren kennen en inzicht te verkrijgen in de uitdagingen waar wij – in dienst van Nederland en Europa – voor staan.

Het Technisch Weekblad schrijft : “Dankzij de vele fraaie foto’s en de boeiende schrijfstijl, is het een erg prettig boek om te lezen. Voeg daar, naast het gedetailleerde geschiedenis­verhaal, enkele interessante hoofdstukken over de (mogelijke) toekomst van het Nederlandse elektriciteitsnet (groene stroom, handel in stroom, decentrale opwekking) aan toe en je hebt een boek dat zowel voor de geïnteresseerde leek als de professional een welkome toevoeging op de boekenverzameling is.”

Benieuwd naar dit boek? Het is via de boekhandel verkrijgbaar.

Titel: STROOM – de wereld achter het stopcontact
Auteurs: Lou van der Sluis, Jos Wassink
Uitgever: Uitgeverij WBOOKS
  192 pagina’s (Nederlandstalig)
Prijs: € 22,95

Bestellen via bol.com >>

Ben_Lou_Bewerkt