Dutch Power is actief en wij houden u hier graag van op de hoogte.

Het energiesysteem van 2050 – zijn we d’r klaar voor?

Het energiesysteem van 2050 – zijn we d’r klaar voor?

Op 30 augustus organiseert de hogeschool van Arnhem en Nijmegen (HAN) een symposium met als titel ‘Het energiesysteem van 2050 – Zijn we d’r klaar voor?’

De lat is hoog gelegd: in 2050 willen we beschikken over een grotendeels duurzaam energiesysteem. Tijdens dit symposium willen we helderheid creëren in wat we weten, kennen, kunnen en moeten op weg naar dit energiesysteem.

Op weg naar 2050 (2023, 2030, 2040) zijn er al diverse ambities en doelen geformuleerd op nationaal, regionaal en lokaal niveau. Om deze sprint en sprong te maken, is het cruciaal dat we goed voorbereid zijn. Een topsporter heeft jaren van training en voorbereiding nodig om op enkele belangrijke momenten goed te presteren.

We hebben vanaf nu een kleine 28 jaar te gaan om te slagen. Zijn we nog in de trainingsfase of is de estafette inmiddels begonnen? Zijn we er klaar voor? Met dit symposium proberen we daarop een antwoord te krijgen. Zijn er nog blinde vlekken (geven we het stokje wel goed door?), dan zijn we onbewust onbekwaam!

Keynotes

Een transitievraagstuk vraagt om een zeer brede blik met een open vizier. Daarom openen we met 4 keynotes die ieder vanuit een totaal verschillend gezichtspunt antwoord geven op een deelvraag:

Ontwerp: Mart van Bracht, programmadirecteur Systeemintegratie Topsector Energie
Uitvoering: Marsha Wagner, programmadirecteur Human Capital Agenda Topsector Energie
Beslissen: Kristel Lammers, programmadirecteur Nationaal Programma Regionale Energiestrategieën (RES)
Draagvlak: Pallas Agterberg, Challenge Officer Alliander en lid Raad voor de Leefomgeving en Infrastructuur

Geoefende lopers gevraagd

Na de lunch zijn er een aantal parallelle tracks over thema’s die grote invloed hebben op de ontwikkelroute van het energiesysteem:
• economie
• gebouwde omgeving
• mobiliteit
• industrie
• infrastructuur en ruimte
• bedrijfskundige / juridische aspecten
• afwegingskaders
• diversen (experimenteren, zelf doen, durven)

Een estafette loop je nooit alleen: tijdens dit symposium willen wij graag het stokje in de vorm van kennis doorgeven. Daarvoor hebben we geoefende ‘lopers’ nodig. Je kunt op dit symposium als loper bijdragen aan de parallelle tracks. Reageer daarvoor met 3 zinnen over jouw bijdrage. Deze korte omschrijving willen we graag ontvangen op balanced.energy.systems@han.nl. Let op! Er is een uiterlijke inleverdatum gesteld aan het inleveren van bijdragen i.v.m. de productie van het boekje, dus wacht niet te lang met reageren. Na reactie nemen wij contact met je op om verdere details te bespreken.

Programma

Eusebius kerk:
9.00 uur Inloop
10.00 uur Opening
10.10 uur Keynote 1 – Ontwerp, Mart van Bracht
10.30 uur Keynote 2 – Uitvoering, Marsha Wagner
10.50 uur Gelegenheid voor het stellen van vragen
11.00 uur Keynote 3 – Beslissen, Kristel Lammers
11.20 uur Keynote 4 – Draagvlak, Pallas Agterberg
11.40 uur Panelvragen
Stadhuis Gemeente Arnhem:
12.00 uur Lunch
13.00 uur Parallelle tracks
Eusebius kerk:
14.30 uur Pauze
15.00 uur Uittreerede Aart-Jan de Graaf, HAN-lector Meet- en Regeltechniek
15.45 uur Borrel
17.00 uur Einde

Aanmelden

Deelname aan het symposium is gratis. Meld je hier aan. Na aanmelding ontvang je meer informatie.

Meer weten?

De organisatie van het symposium is in handen van het Lectoraat Balanced Energy Systems. Dit nieuwe lectoraat is een samenvoeging van het Lectoraat Duurzame Energie en het Lectoraat Meet- en Regeltechniek.
Wil je meer weten over ons of heb je een vraag over het symposium? Bekijk hier een recent gepubliceerd artikel of neem contact met ons op door een mail te sturen naar balanced.energy.systems@han.nl.