ENGIE Laborelec

ENGIE Laborelec

Laborelec werd in 1962 opgericht om elektriciteitsmaatschappijen te ondersteunen met uiteenlopende gespecialiseerde diensten. Vandaag is het een coöperatieve vennootschap met ENGIE en onafhankelijke netbeheerders als aandeelhouders.

Laborelec is een toonaagevend expertise en onderzoekscentrum in technologie met betrekking tot elektrische energie. Met 250 hooggespecialiseerde ingenieurs en technici is het bedrijf actief in de volledige waardeketen van de elektriciteit. Het ondersteunt een grote groep klanten op het vlak van productie, transmissie, distributie, opslag en eindgebruik van elektriciteit, met bijzondere aandacht voor de energietransitie.

Met een sterke focus op een hoge meerwaarde voor onze klanten, combineren wij deskundige kennis en operationele ervaring met analyse en geavanceerde meetcapaciteiten om operationele onderzoeks- en ontwikkelingsprojecten, gespecialiseerde expertises en end-to-end, innovatieve oplossingen op maat te bieden. Wij verzekeren hierbij steeds de onafhankelijkheid van en objectiviteit van onze oplossingen en aanbevelingen.

Laborelec is wereldwijd actief in meer dan 60 landen en heeft kantoren in België, Nederland, Duitsland, Chili en Abu Dhabi.